• Velofollies 2020: een editie om naar uit te kijken


  11 december 2019
  #recreatie

De 14de editie van Velofollies kan op vandaag reeds met trots aankondigen volledig uitverhuurd te zijn.  Van 17 tot 19 januari kan je in Kortrijk Xpo opnieuw ruim 350 exposanten en dubbel zoveel fietsmerken aanschouwen.  Alle topmerken tekenen present en stellen er hun nieuwste modellen voor: Specialized, Giant, Shimano, Batavus, Scott, Cube, Oxford,… om er maar enkele te noemen. De volledige lijst vind je trouwens op de Velofollies-website: www.velofollies.be. Nieuw dit jaar is een handige selectietool waar je de aanbieders van jouw type fiets makkelijk kan filteren via handige keuzeknoppen. Zo kan je in een mum van tijd lijstjes samenstellen voor o.a. E-bikes, mountainbikes, racefietsen, fietskledij, enz. Je kan er trouwens je persoonlijke catalogus en routeplan samenstellen zodat je de beurs efficiënt kan bezoeken en je zeker die producten en merken kan aanschouwen die op jouw verlanglijstje staan.

Uitgebreid fietsparcours

De markt van de E-bikes blijft zich duidelijk verder ontwikkelen. Alle nichemarkten worden nu ook geëlektrificeerd: hippe stadsfietsen, E-racefietsen, E-cargobikes,… Alles is met elektrische trapondersteuning beschikbaar tegenwoordig en uiteraard is de elektrisch aangedreven fiets ook niet meer weg te denken uit het aanbod op Velofollies. Omdat een e-bike net iets anders rijdt dan een traditionele fiets investeert Velofollies al diverse edities in een fietsparcours. Dit jaar gaat de beurs nog iets verder en wordt een heuse tent opgezet waarmee de testzone verder wordt uitgebreid. Zo kan het effect gemeten worden op een iets langere afstand. Daarnaast zal het parcours een brug bevatten om de ondersteuning op hellingen te ervaren én is er ook een behendigheidsparcours, want starten en stoppen met een e-bike is ook een belangrijk evaluatiepunt voor potentiële kopers.

Veel nieuws onder de zon

Naast de verdere opmars van de E-bike is er ook veel nieuws te rapen bij de diverse constructeurs van racefietsen en andere fietstypes.

Nadat we in 2019 op vlak van racefietsen een hoop pure aeroracefietsen te zien kregen, hebben de meeste fabrikanten voor 2020 hun allround fietsen wat aërodynamischer gemaakt, zonder dat het gewicht daar al te veel onder lijdt. Ook in dit racesegment zijn schijfremmen ondertussen de nieuwe standaard, dat valt niet meer te ontkennen op de beursvloer.

Bij MTB is de vering een hot issue.  Waar full suspension in de mountainbikemarkt nog steeds de norm is, stellen enkele grote fabrikanten voor 2020 opnieuw een aantal nieuwe hardtails voor, zonder achterdemper. Deze zijn ideaal geschikt voor de minder technische omlopen in Vlaanderen en Nederland, en worden dan ook positief onthaald door het thuispubliek.

Maar het is vooral de stroom van nieuwe gravelbikes die niet te stuiten is. Die combi tussen race en cyclocross-fiets laat je comfortabel op de meest uiteenlopende ondergronden fietsen. Deze fiets waarmee je elk terrein de baas bent wint duidelijk aan interesse, en dat merk je ook op de beurs.

Kleding en accessoires evolueren tenslotte mee met deze trends op de fietsenmarkt: speciale schoenen voor E-bike rijders, specifiek schoeisel voor gravelrijders, een variërend aanbod E-bike helmen, tassen en tasjes in alle maten alsook tools om een reisfiets tot gravelbike om te vormen. Je vindt het allemaal op Velofollies.

Randprogramma

Velofollies investeert steevast in een uitgebreid randprogramma. Met het voorbije topseizoen voor onze Belgische en Nederlandse renners, zal er aan de aanwezigheid van renners geen gebrek zijn.  Velofollies verzamelt traditioneel enkele toppers om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen, ook dit jaar bieden zich een aantal mooie namen aan, o.a. niet minder dan Fabian Cancellara bevestigde reeds zijn aanwezigheid, hij zal er mee zijn nieuw project Chasing Cancellara promoten op de beurs.

Een andere attractie van formaat is een 3D body scanner. Je kan jezelf op Velofollies volledig laten opmeten en een virtuele versie van jezelf laten maken. Het is een ideale manier om je fietsmaat en kledijmaat te bepalen, zonder steevast te moeten passen en testen. Op basis van een virtuele voorstelling van jezelf kunnen producten op jouw maat gemaakt en gekocht worden. Je kan er trouwens je eigen Avatar – uiteraard in fietstenue – laten aanmaken en zo virtueel meerijden tijdens je digitale indoortrainingen.

Velofollies wordt dus opnieuw een gevarieerd fietsevent, en niet te missen in aanloop van het nieuwe fietsseizoen! Afspraak op 17, 18 of 19 januari 2020 in Kortrijk Xpo.

 

Velofollies praktisch
Waar? Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.
Wanneer? Vrijdag 17 januari van 10 tot 21 u. Zaterdag 18 en zondag 19 januari van 10 tot 18 u.
Toegangsprijs? 12 euro (volwassenen) en 8 euro (kinderen 6-12) bij online voorverkoop
16 euro (volwassenen) en 11 euro (kinderen 6-12) aan de deur. Gratis onder zes jaar.
Parking? Diverse parkeerplaatsen vlakbij, dagtarief 4 euro.
Info? www.velofollies.be

 

Recent

 • #piste

  Vier handen op één buik bij coachduo Tim Carswell en Kenny De Ketele

  17 juni 2022
  "Het is fijn om in alle openheid vragen aan elkaar te kunnen stellen. Er is weinig ego in ons team”...
 • #weg

  Voor elk wat wils

  12 mei 2022
  Lotto Beker van België Elite 2 en U23 Wie bij de beloften de absolute top viseert vindt zijn gading bij...
 • #weg

  Voer voor sportieve duizendpoten

  05 mei 2022
  Lotto Beker van België voor junioren omvat vier wielerdisciplines Wie jong is pikt dingen snel op. Geen wonder dus dat...
Menu