• Streven naar maximale prestaties: Belgian Cycling start langdurige samenwerking met INSCYD


  03 juni 2020
  #weg

INSCYD en Belgian Cycling hebben zonet een vierjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit partnerschap richt zich op alle disciplines binnen onze federatie. INSCYD ondersteunt m.a.w. het wegwielrennen, mountainbiken, veldrijden, BMX en baanwielrennen in het streven naar maximale prestaties.

Deskundige opleiding voor coaches

Na een pilootproject van enkele maanden, waarbij onze federatie INSCYD uitvoerig kon testen, zullen alle coaches van Belgian Cycling vanaf nu met de unieke INSCYD software kunnen werken om de prestaties van onze atleten te testen en te evalueren en om hun vooruitgang zo nauwkeurig en praktijkgericht mogelijk op te volgen en te plannen. Om deze software optimaal te kunnen gebruiken, zullen alle coaches via INSCYD een deskundige opleiding en 1-op-1 consultancy krijgen.

“Met deze samenwerking zetten we een volgende stap in het proces om te streven naar de beste ondersteuning die onze atleten kunnen krijgen. We merkten dat veel van de persoonlijke coaches van de renners al met INSCYD werkten, dus zijn we vorig jaar binnen de federatie begonnen met een pilootfase om de software beter te leren kennen. Deze proefperiode toonde aan dat INSCYD een volgend stuk van de puzzel is in de prestatieondersteuning van de renners. We zijn bijgevolg erg enthousiast over dit partnership!“ zegt Frederik Broché, Technisch Directeur van Belgian Cycling.

Flexibele manieren van gegevensgebruik

De software van INSCYD biedt verschillende voordelen, waaronder het feit dat de software het de coaches mogelijk maakt om gezamenlijk gegevens te kunnen delen en evalueren zodat ze vanop afstand kunnen samenwerken, zelfs over landsgrenzen heen. Het is bovendien mogelijk voor de hoofdcoach en trainingscoördinator om de gegevens van alle atleten van Belgian Cycling te bekijken, terwijl categoriecoaches en individuele trainers alleen zicht hebben op de gegevens van hun respectievelijke renners.

 

Hoogste nauwkeurigheidsniveau gevalideerd

Door het samenvoegen van veldgegevens en labgegevens, stelt INSCYD’s nieuwe en unieke Power-Performance Decoder functie onze Belgian Cycling coaches in staat om te zien hoe deze gegevens bij elkaar horen en hoe ze als een eenheid moeten worden bekeken. Op deze manier krijgen ze een accuraat 360-graden prestatieprofiel van de betreffende atleet/prestatie zelfs zonder dat hij of zij ter plaatse hoeft te zijn voor een labotest. Het hoogste nauwkeurigheidsniveau gegarandeerd – ontstaan uit en gebaseerd op meer dan 150 studies: optimale voorwaarden om de individuele training van de sporter te plannen en te monitoren om er voor te zorgen dat de prestaties op punt staan op het juiste moment. “We zijn verheugd dat de coaches en atleten van de Belgische wielerfederatie INSCYD zullen gebruiken om de volgende twee Olympische Spelen voor te bereiden”, zegt projectleider Sebastian Weber van INSCYD.

Over INSCYD

INSCYD, opgericht in 2015, is de toonaangevende wetenschappelijke software, gebruikt door top teams/federaties en coaches in het wielrennen, triatlon, zwemmen, snelschaatsen en roeien. Dennis Sandig van de Duitse Triatlonfederatie omschreef INSCYD als de ‘perfecte oplossing om te begrijpen hoe training de aanpassing van specifieke fysiologische systemen beïnvloedt’. INSCYD biedt coaches en labo‘s software voor power testen, lactaattesten en labotesten (metabole profiel).

Foto’s: Facepeeters

Recent

 • #piste

  Vier handen op één buik bij coachduo Tim Carswell en Kenny De Ketele

  17 juni 2022
  "Het is fijn om in alle openheid vragen aan elkaar te kunnen stellen. Er is weinig ego in ons team”...
 • #weg

  Voor elk wat wils

  12 mei 2022
  Lotto Beker van België Elite 2 en U23 Wie bij de beloften de absolute top viseert vindt zijn gading bij...
 • #weg

  Voer voor sportieve duizendpoten

  05 mei 2022
  Lotto Beker van België voor junioren omvat vier wielerdisciplines Wie jong is pikt dingen snel op. Geen wonder dus dat...
Menu