• Onze partners dragen bij aan de strijd tegen corona


  02 april 2020
  #Nieuws

De verspreiding van het coronavirus heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische bedrijven. Ook de vele partners van Belgian Cycling staan voor enorme uitdagingen. Toch blijven ze in deze bizarre tijden hun maatschappelijke rol spelen en tonen ze hun solidariteit. Een overzicht van hun bijdrage aan de strijd tegen het virus. #SamentegenCorona!

AG Insurance

Hulppersoneel gratis verzekerd

Op een ogenblik dat ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen geconfronteerd worden met een enorme werkdruk, is het hartverwarmend vast te stellen dat zoveel mensen zich spontaan aanbieden om de zorgverstrekkers bij te staan. Het gaat dan o.a. om studenten genees- en verpleegkunde, docenten in de gezondheidszorg, gepensioneerde zorgverstrekkers enz.

Toch lopen ook zij het risico op een ongeval op hun tijdelijke werkplek of op de weg ernaar en ervan, risico dat niet standaard verzekerd is in de arbeidsongevallenverzekering van de zorginstelling die op hen beroep doet. Bovendien blijft ook steeds het risico bestaan dat zij in het kader van hun activiteiten aansprakelijk zouden gesteld worden voor bepaalde handelingen.

Om de golf van solidariteit te ondersteunen en het hulppersoneel en de zorginstellingen gerust te stellen, heeft AG dan ook beslist om automatisch en gratis een ongevallendekking en een dekking Burgerlijke aansprakelijkheid aan te bieden. Lees meer…

Webinars voor medewerkers

Het welzijn van meer dan 5 miljoen werknemers wordt door de huidige corona-crisis zowel op professioneel als op privé-vlak zwaar op de proef gesteld. Daarom organiseert AG Health Partner, in samenwerking met een aantal gespecialiseerde organisaties en coaches, een reeks van 5 open webinars, die tips en oplossingen bieden voor de belangrijkste stresssituaties waarmee werknemers geconfronteerd worden in deze corona-tijden.

 

AB Inbev

AB InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, steunt de zorgverstrekkers in ons land die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven in de strijd tegen COVID-19.

 • Restalcohol uit alcoholvrij bier gebruikt voor productie van desinfecterende handgels en ontsmettingsmiddelen
 • Ruim 18.000 liter ontsmettingsmiddel en 5.000 flesjes handgel voor Belgische ziekenhuizen
 • 7.000 flesjes handgel gaan integraal naar Vlaamse dienst voor gezinszorg Familiehulp

Lees meer op de website van AB Inbev

Bioracer

Op vraag van Make it Belgium is Bioracer gestart met de bouw van zelfbouwpaketten voor mondmaskers. De zorgsector kreunt onder het tekort aan mondmaskers. Zelfgemaakte maskers kunnen ervoor zorgen dat de professionele maskers voorbehouden worden voor de gezondheidswerkers.

De zelfbouwpakketjes bevatten een op maat gesneden stof (waarvoor Bioracer een deel van de productiecapaciteit opoffert), elastieken of lintjes, vijftien tussenfilters en natuurlijk de vereiste technische specificaties. Het zelfbouwpakket aanvragen kan via maakjemondmasker.be of door een mailtje te sturen naar mondmaskers@bioracer.com. CEO Danny Segers doet trouwens een oproep aan alle fietsers die willen helpen met de levering van de mondmaskers bij de mensen die de mondmaskers willen maken.

 

Liberale Mutualiteiten

In crisistijden wordt telkens weer bewezen hoe snel we ons kunnen aanpassen. LM Oost-Vlaanderen had al langer het idee om een zorgautomaat te plaatsen maar door de huidige situatie kwam dat plan in een stroomversnelling. In de automaat, de eerste staat in Lochristi maar er volgen er nog, kan je 24 uur op 24 hulp- en verzorgingsmateriaal uit de muur halen. Dat gaat van krukken tot incontinentiemateriaal, bloeddrukmeters, babyluiers, afkolftoestellen enzovoort. Handig én hygiënisch!

 

Liantis

Het coronavirus houdt ons land al enkele weken in de greep. De overheid nam strenge maar noodzakelijke maatregelen die een enorme impact hebben op werkgevers en ondernemers. De ontwikkelingen voor de bedrijfswereld volgen elkaar snel op. Een betrouwbare partner is in deze moeilijke periode onontbeerlijk. Liantis volgt de situatie nauwlettend op en verzamelt alle recente informatie op hun corona-pagina. Experts staan (van thuis uit) klaar voor specifieke vragen.

Daarnaast vervult Liantis haar maatschappelijke rol door initiatieven te ondersteunen of zelf op te zetten:

 • Zo biedt Liantis psychosociale ondersteuning aan alle West-Vlaamse huisartsen en thuisverpleegkundigen. Op vraag van de overheid staat Liantis klaar om alle West-Vlaamse zelfstandige ondernemers in de zorgsector (huisartsen, thuisverpleegkundigen, enz) bij te staan in hun psychosociaal welzijn. Zij kunnen via een online formulier aangeven op welk moment en op welk nummer we hen mogen bellen.
 • Daarnaast worden de medische cars van Liantis beschikbaar gesteld aan Waalse ziekenhuizen die nood hebben aan extra ruimte.

 • Heel wat jongeren beschikken jammer genoeg niet over een eigen laptop om in coronatijden thuis lessen te volgen of taken te maken. Daarom schonk hr-dienstengroep Liantis er vrijdag 3 april liefst 204 aan Digital For Youth, dat ervoor zorgt dat de laptops terechtkomen bij de jongeren die er het meest nood aan hebben.

 

Cronos

In deze uitdagende tijden is online samenwerken en communiceren op een efficiënte manier van cruciaal belang. Cronos gaat daarom graag een sociaal engagement aan en biedt gratis ondersteuning voor sectoren aan de frontlinie van deze Coronacrisis. Ze coachen ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen doorheen het proces om Microsoft Teams zo efficiënt mogelijk in te zetten.
Meer info vind je hier.

Recent

 • #piste

  Vier handen op één buik bij coachduo Tim Carswell en Kenny De Ketele

  17 juni 2022
  "Het is fijn om in alle openheid vragen aan elkaar te kunnen stellen. Er is weinig ego in ons team”...
 • #weg

  Voor elk wat wils

  12 mei 2022
  Lotto Beker van België Elite 2 en U23 Wie bij de beloften de absolute top viseert vindt zijn gading bij...
 • #weg

  Voer voor sportieve duizendpoten

  05 mei 2022
  Lotto Beker van België voor junioren omvat vier wielerdisciplines Wie jong is pikt dingen snel op. Geen wonder dus dat...
Menu