• Eerste Fit-to-pilot assessments ter verhoging veiligheid in wegwedstrijden


  18 november 2021
  #weg

Afgelopen week vonden bij Vias institute de eerste Fit-to-Pilot assessments plaats voor de wedstrijdbegeleiders van Belgian Cycling. Dit unieke project werd opgestart in 2019 en heeft als doel de veiligheid binnen het wielerpeloton te maximaliseren.

Vias institute ontwikkelde een testbatterij op maat voor Belgian Cycling. Die bestaat uit een medische screening, een neuropsychologisch onderzoek en een rijpraktische test. Met deze testen worden zowel chauffeurs en motards in dienst van Belgian Cycling, als sportdirecteurs, bestuurders van neutrale voertuigen en gangmakers (derny) gecontroleerd op hun rijvaardigheid in zeer specifieke omstandigheden.

Als de testen gunstig afgelegd worden, krijgt de deelnemer een Fit-to-pilot attest. Dat is nodig om de vergunning te bekomen voor het besturen van een voertuig binnen een wegwedstrijd.

Zie fittopilot.vias.be  of fit.to.pilot@vias.be voor meer informatie en contact voor afspraken.

Motorrijder en man

Elke chauffeur en motard die een voertuig bestuurt binnen een wegwedstrijd moet onder andere een rijpraktische test afleggen om een vergunning te bekomen.

Tekst en foto’s: Vias Institute

Recent

 • #weg

  Voor elk wat wils

  12 mei 2022
  Lotto Beker van België Elite 2 en U23 Wie bij de beloften de absolute top viseert vindt zijn gading bij...
 • #weg

  Voer voor sportieve duizendpoten

  05 mei 2022
  Lotto Beker van België voor junioren omvat vier wielerdisciplines Wie jong is pikt dingen snel op. Geen wonder dus dat...
 • #recreatie

  Zaterdag eerste LM-Classic in Herzele

  04 mei 2022
  De wielerklassiekers zijn voorbij, nu is het aan jou! Zaterdag 7 mei geven we het startschot voor de LM-Classics 2022....
Menu