• De LM-Classics komen eraan!


  07 april 2022
  #recreatie

Over precies een maand, op zaterdag 7 mei starten de LM-Classics 2022. Zoals voor corona gebruikelijk was bijt de Willems Veranda’s Classic in Herzele de spits af. Afsluiten doen we in september met Limburg Fietsvierdaagse in Lanaken. Wie deelneemt aan 5 van de 10 LM-Classics kan sparen voor het nieuwe LM-wielertenue en maakt kans op een Ridley koersfiets, een fietsvakantie met Kortweg of één van de vele andere extra-prijzen.

In 2020 werd het hele programma van de LM-Classic geannuleerd. Vorig jaar konden uiteindelijk nog 5 LM-Classics doorgaan, sommige daarvan in een beperkte herfst-editie. In 2022 gaan we er opnieuw helemaal voor, met 10 uitgelezen wielertochten voor jong en oud, voor cyclotoeristen zowel als mountainbikers, verspreid over het hele Vlaamse land. We steken ook even de taalgrens over met de Belgian Cycling Ride (alleen cyclo) in Tubeke.

Voor elk wat wils

Op zaterdag 7 mei verwachten de Wijngaardvrienden in Herzele de grote massa voor de volledig vernieuwde Willems Veranda’s Classic met start en aankomst in Sportpark De Vrede aan de wielerpiste in Borsbeke en een finale in Parijs-Roubaix-stijl. Voor de cyclo’s zijn er vijf afstanden van 25 tot 105 km. Iedereen kan dus deelnemen, zelfs met een gewone stadsfiets of e-bike. De mountainbikers of gravel riders kunnen kiezen tussen vier afstanden tussen 25 en 58 km. Er is ook een begeleide kidstour van 25 km.

Zoals op alle LM-Classics is er een gratis ruime en verzorgde bevoorrading op alle controleposten, gratis fietsenparking, fietshersteldienst ter plaatse en onderweg, gebruik van sanitair en douches, verrassing voor iedere deelnemer bij afgifte van het polsbandje, enz. Inschrijven de dag zelf ter plaatse tegen zeer democratische deelnemingsprijzen (5 tot 7 euro, +2 euro voor niet-vergunninghouders).

Twee weken later, op zaterdag 21 mei, staat in Ophasselt de Altebra Muur Classic op het programma met de gekende beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg en een ommetje door een pittig deel van Henegouwen.

Op zaterdag 28 mei komen de mannen en vrouwen met de lange adem aan hun trekken op de Livinusbike in Sint-Lievens-Houtem. Behalve de gebruikelijke afstanden kan je er een cyclotoer doen van 134 km en een vit-rit van 123 km.

In Zomergem gaat het op zaterdag 18 juni opnieuw richting Tiegemberg en Les Collines. Eeklo staat op zaterdag 16 juli paraat voor zijn Ledeganckfietstochten. En op 6 en 7 augustus trekt de Jurgen Vandewalle Bioracer Classic naar de Westhoek met pittig klimwerk uit Gent-Wevelgem. Een week later, op zondag 14 augustus, mogen de klimmersbenen wat uitrusten en verkennen we de Antwerpse Kempen tijdens het Militair Kamp Label in Grobbendonk.

De nieuwe Belgian Cycling Ride op zaterdag 20 augustus vertrekt aan het bondsgebouw van de Belgische wielerbond in Tubeke, vlak naast het trainingscentrum van de Rode Duivels. De parcours gaan er over ongekende maar rustige en pittige Waals-Brabantse en Henegouwse wegen.

Ook september biedt nog twee prachtige organisaties. De Vriendschapstocht in Ertvelde op zaterdag 3 september is een LM-Classic van het eerste uur. Afsluiten doen we in Lanaken waar je liefst vier dagen terecht kan voor Limburg Fietsvierdaagse, van donderdag 8 tot zondag 11 september met telkens verschillende parcours.

Spaar voor het LM-wielertenue

Na twee jaar onderbreking kan je eindelijk opnieuw sparen voor het nieuwe LM-wielertenue. Wie deelneemt aan vijf van de tien LM-Classics en het stempelformulier tijdig instuurt, ontvangt gratis een prachtige wielertrui, wielerbroek of body van Belgische Bioracer makelij. Bioracer is ook partner van de Belgische Nationale wielerploegen en kleedt dit jaar ook het Ineos Worldtour Team. Kwaliteit gegarandeerd dus! Download het stempelformulier op www.lm-classics.com

Alle laureaten (minstens vijf deelnames) komen ook nog in aanmerking voor extra-prijzen, geschonken door de partners van LM-Classics. Zo kan je opnieuw een Ridley-koersfiets winnen, een fietsvakantie met Kortweg Cycling en talrijke andere prijzen van Lazer, Modemakers, Crelan en Grinta!

Man en vrouw in wielerkledij en met koersfiets

De LM-wielertruitjes

 

Kom alles te weten over de LM Classics 2022 op: lm-classics.com

Recent

 • #piste

  Vier handen op één buik bij coachduo Tim Carswell en Kenny De Ketele

  17 juni 2022
  "Het is fijn om in alle openheid vragen aan elkaar te kunnen stellen. Er is weinig ego in ons team”...
 • #weg

  Voor elk wat wils

  12 mei 2022
  Lotto Beker van België Elite 2 en U23 Wie bij de beloften de absolute top viseert vindt zijn gading bij...
 • #weg

  Voer voor sportieve duizendpoten

  05 mei 2022
  Lotto Beker van België voor junioren omvat vier wielerdisciplines Wie jong is pikt dingen snel op. Geen wonder dus dat...
Menu