• Eerste officiële virtuele Cycling Esports kampioenschappen in België


  10 november 2021
  #Nieuws

Belgian Virtual Cycling Circuit

Belgian Cycling stelt samen met Cycling Vlaanderen en Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles (FCWB) het eerste officiële Belgian Virtual Cycling Circuit voor, ondersteund door esports en gaming agency META.

De federaties willen via het Belgian Virtual Cycling Circuit samen met hun partners een competitief ecosysteem uitbouwen dat virtuele fietsfanaten een houvast biedt om door te groeien naar de top. Via online kwalificatiewedstrijden, die half december van start gaan, kunnen deelnemers zich eerst kwalificeren voor het Kampioenschap van Vlaanderen of het Waals Kampioenschap. De beste Vlamingen en Walen strijden daarna in een ‘in-real-life’ nationaal kampioenschap voor de titel van Belgisch kampioen. Er zijn kampioenschappen voor mannen en vrouwen, die worden onderverdeeld in 3 categorieën: U17 (16-17 jaar), Juniors (18-19 jaar) en U23&Elite (+19 jaar).

Structuur Cycling Esports competitie

Na open kwalificaties en regionale kampioenschappen strijden de beste Belgen tegen elkaar tijdens het officieel Belgisch kampioenschap Cycling Esports.

Het Belgian Virtual Cycling Circuit wil meer zijn dan enkel een kampioenschap voor de allerbesten. Doorheen het seizoen worden er verschillende uitdagingen gecreëerd die zich richten op deelnemers van elk niveau en waarmee leuke prijzen kunnen worden verzameld. Zo willen de verschillende partners recreatieve fietsers en competitieve renners aanmoedigen om de virtuele wereld van Cycling Esports te betreden en de voordelen ervan te ontdekken, ongeacht hun huidige niveau. Deelname aan zowel de kampioenschappen als de uitdagingen is volstrekt gratis en dus een ideaal (start)platform voor zowel professionals als leken in esports.

Nathalie Clauwaert, algemeen directeur van Belgian Cycling, kijkt vooruit naar de samenwerking tussen de drie federaties. “Cycling Esports werd in 2018 door de UCI goedgekeurd als een officiële wielerdiscipline. De afgelopen jaren hebben zowel Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen als FCWB zich elk afzonderlijk geëngageerd in een aantal virtuele projecten. Nu is het moment aangebroken om samen de eerste officiële virtuele regionale en nationale kampioenschappen te organiseren.”

META zal doorheen het Belgian Virtual Cycling Circuit de KBWB en partners bijstaan met technologische ondersteuning en kennis delen op het vlak van de organisatie van online en offline toernooien.

“Virtual Cycling is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd in België”, aldus Birger De Geyter, co-CEO van META. “Wij zijn dan ook enorm vereerd dat het als grootste Benelux esports en gaming agency het verhaal mee vorm mag geven, in samenwerking met Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB. We kijken ernaar uit om samen de eerste officiële Belgisch Kampioen Cycling Esports te mogen kronen in 2022.”

Het Laatste Nieuws ondersteunt deze nieuwe competitie en het Belgisch kampioenschap. Als grootste sportkrant volgen ze wielrennen op de voet en brengen ze als eerste het nieuws in de krant, op HLN.be, in de HLN app of via HLN Live. Nieuwe ontwikkelingen zoals Cycling Esports passen perfect in het Esports verhaal waar Het Laatste Nieuws sinds dit najaar sterk op inzet.

Meer informatie over het Belgian Virtual Cycling Circuit en de inschrijvingsmogelijkheden volgt de komende weken.

————————-

Cycling Vlaanderen en Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles zijn de officieel erkende en gesubsidieerde federaties voor het wielrennen in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië. Belgian Cycling is de overkoepelende en officieel erkende sportfederatie door UCI, UEC en BOIC.

META werd opgericht in 2010 en groeide uit tot de referentie als digitale partner op het gebied van gaming. Gevestigd in een steeds groeiende markt helpt META bedrijven om hun Esports ideeën tot leven te brengen.

——-——————

U kan hier de afbeeldingen downloaden: klik hier

Recent

 • #piste

  Vier handen op één buik bij coachduo Tim Carswell en Kenny De Ketele

  17 juni 2022
  "Het is fijn om in alle openheid vragen aan elkaar te kunnen stellen. Er is weinig ego in ons team”...
 • #weg

  Voor elk wat wils

  12 mei 2022
  Lotto Beker van België Elite 2 en U23 Wie bij de beloften de absolute top viseert vindt zijn gading bij...
 • #weg

  Voer voor sportieve duizendpoten

  05 mei 2022
  Lotto Beker van België voor junioren omvat vier wielerdisciplines Wie jong is pikt dingen snel op. Geen wonder dus dat...
Menu